Veelgestelde vragen

RVS reiniger is perfect voor het schoonmaken van je solarium. Zorg ervoor dat er geen schoonmaakmiddel op de lampen of lamphouders wordt gesprayd. LET OP: haal altijd de stekker uit het stopcontact alvorens het schoonmaken.

Licht therapie, ook bekend als ”Foto-therapie”, maakt gebruik van super luminous (zichtbaar) en infra-rood (niet zichtbaar) licht ter behandeling van een beschadigde huid, maar ook voor spier-, gewricht-, pees- en botproblemen. Door de licht therapie wordt de bloedtoevoer gestimuleerd waardoor er meer zuurstof en voedingstoffen wordt aangevoerd naar het beschadigde weefsel. Het stimuleert ook het lymfestelsel, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd en de kans op een ontsteking wordt verminderd.

Dit kan zeker. Volg hiervoor de  bijgeleverde instructies. Het is wel belangrijk dat de lampen niet met blote vingers worden aangeraakt.  

Alle lampen van de door ons geleverde solariums zijn infrarood.

Aanbevolen wordt om het solarium op 90 centimeter bven de schoft van het paard te hangen. Door de dimbare lampen is het niet langer nodig om het solarium middels een lier van hoogte te kunnen veranderen. Een sessie duurt tussen de 10 en 15 minuten en kan voorafgaand en na de training worden gegeven. 

In het geval van een Siroccos kunnen de ventilatoren los van de lampen worden gebruikt ter verkoeling van het paard.

Algemeen advies is om het hart van het solarium op een hoogte van 60 centimeter boven de schoft te hangen van het grootste paard dat gebruik zal maken van het solarium. Zo kan het solarium gebruikt worden op een lage intensiteit. De lichtintensiteit kan voor kleinere paarden en/of pony’s worden verhoogd voor een gewenste sterkte.

In het geval van een plek waar veel (jonge) paarden onder het solarium staan adviseren wij dit op een 90 centimeter (uitgaande van een gemiddelde schofthoogte) boven de schoft te hangen op een hoogte variërend van 2.40 m tot 2.80 m. 

 

Bij bestelling via onze website kan er direct betaald worden via IDEAL. Op verzoek kunt u vooraf betalen per factuur.

Standaard worden onze solariums geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie inclusief de lampen. De Ecodri dekenrekken worden standaard geleverd met 3 jaar fabrieksgarantie.

Controleer alle lampen. Indien een van de lampen stuk is kan deze worden vervangen met een reserve onderdeel dat verkrijgbaar is in onze webshop. Dit zal het probleem moeten verhelpen.

Drimee solariums zijn qua gewicht de lichtst verkrijgbare. Dit houdt in dat en regulier aangelegd dak dit zonder problemen moet kunnen dragen. Bij twijfel adviseren wij een gerenommeerd bedrijf te vragen ter bevestiging. 

De gewichten van de solariums zijn als volgt:
SB1 = 10kg
SB2 = 19 kg
SB3 = 26 kg
Sirocco = 36 kg

Verbetert de bloedcirculatie

Verbetert de bloedcirculatie, stofwisseling, de algehele gezondheid en daarmee het welzijn.

Versnelt het natuurlijke ruiproces

Versnelt het natuurlijke verharingsproces waardoor een gladde en glanzende vacht ontstaat.

Bevordert het natuurlijke genezingsproces

Bevordert het natuurlijke genezingsproces en helpt het risico op verder letsel te verminderen.

Vermindert gewrichtspijn en spierstijfheid

Helpt de opbouw van melkzuur na inspanning af te breken en vermindert daarmee spier- en gewrichtspijn.

Bevordert een gezonde huid

Na verloop van tijd zal het solarium gebruik helpen de natuurlijke oliën in de huid van uw paard te behouden.

Reduceert warming-up tijden

Verkort de algehele opwarmtijd voorafgaand aan de training.

Drimee Logo
Ecodri logo

Adres

Wolfsmelkhof 21
9413 BD Beilen
Nederland

Snel contact

+31 (0)613830236
Info@Drimee.nl