Waarom Drimee?

Drimee is een toegewijde fabrikant van paarden droog instrumenten, gevestigd in het Engelse Sheffield. Het bedrijf is in 2014 opgericht door Mark Whitworth vanwege de liefde voor paarden en paardensport. Sinds eind 2019 zijn ook de producten verkrijgbaar via Drimee Nederland, opgericht door Maarten Schraa.  Wij innoveren de hippische sector door vast te houden aan een hoge kwaliteitsstandaard en de modernste producten in de markt te zetten.

Onze paardensolariums zijn ontworpen om uw paard onder te dompelen in therapeutische warmte en licht, zonder dat er onnodig veel ruimte nodig is.  Ze zijn uitgerust met ultramoderne kortegolf halogeen-lampen, waarmee ze meest efficiënte en hoogwaardige licht therapie afgeven, die verkrijgbaar is op de hippische markt. 

Ons assortiment bestaat naast de solariums ook uit verwarmde dekenrekken die inmiddels zeer succesvol zijn en worden geproduceerd onder merknaam EcoDRI. Deze verwarmde dekenrekken zorgen dat een doorweekte deken binnen 5 uur weer droog is, daarnaast verlengen ze de levensduur waardoor een Ecodri dekenrek een goede investering is. 

Licht therapie

Licht therapie

Licht therapie, ook bekend als ”Foto-therapie”, maakt gebruik van super luminous (zichtbaar) en infra-rood (niet zichtbaar) licht ter behandeling van een beschadigde huid, maar ook voor spier-, gewricht-, pees- en botproblemen. Door de licht therapie wordt de bloedtoevoer gestimuleerd waardoor er meer zuurstof en voedingstoffen wordt aangevoerd naar het beschadigde weefsel. Het stimuleert ook het lymfestelsel, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd en de kans op een ontsteking wordt verminderd.

Het is bekend dat mensen licht nodig hebben om hun mentale en fysieke gezondheid te behouden. De effecten van ‘gebrek aan licht’ zijn algemeen bekend als het SAD-syndroom en ter behandeling van deze depressie worden lichtbronnen gebruikt. Studies bij paarden hebben vergelijkbare resultaten laten zien. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer paarden gedurende de donkere maanden enkel op stal staan en 1 uur licht therapie per dag krijgen, zij hun conditie behouden. Deze studie is uitgevoerd aan de universiteit van Nottingham.

Verbetert de bloedcirculatie

Verbetert de bloedcirculatie, stofwisseling, de algehele gezondheid en daarmee het welzijn.

Versnelt het natuurlijke ruiproces

Versnelt het natuurlijke verharingsproces waardoor een gladde en glanzende vacht ontstaat.

Bevordert het natuurlijke genezingsproces

Bevordert het natuurlijke genezingsproces en helpt het risico op verder letsel te verminderen.

Vermindert gewrichtspijn en spierstijfheid

Helpt de opbouw van melkzuur na inspanning af te breken en vermindert daarmee spier- en gewrichtspijn.

Bevordert een gezonde huid

Na verloop van tijd zal het solarium gebruik helpen de natuurlijke oliën in de huid van uw paard te behouden.

Reduceert warming-up tijden

Verkort de algehele opwarmtijd voorafgaand aan de training.

Eco dri dekenrek Home

Ons assortiment dekenrekken

Onze dekenrekken zijn vervaardigd uit de fijnste ‘Big Bore’ stalen buizen, wat veel snellere droogtijd betekent en een optimale temperatuur bereikt in minder dan 15 minuten. De drogers hebben het geweldige vermogen om een kletsnatte paardendeken in minder dan 5 uur te drogen. Het nieuwe ontwerp is hoger dan ooit tevoren en zorgt ervoor dat de dekens de vloer niet raken.

★★★★★

EEN GEZOND PAARD IS EEN BLIJ PAARD

Drimee Logo
Ecodri logo

Adres

Wolfsmelkhof 21
9413 BD Beilen
Nederland

Snel contact

+31 (0)613830236
Info@Drimee.nl